Yrittäjän markkinointipäivä

Kun oma työ tapahtuu pääosin muualla kuin tietokoneella, jää helposti sellaiset pienet asiat kuten markkinointi huonolle tolalle. Koskaan ei ole se hyvä hetki keskittyä, kuvat on hukassa tai ainakaan niitä ei ehdi sen kummemmin käsitellä, ja verkkokaupassa on vuoden vanha banneri. Miten päästä tilanteen herraksi, tässä mun vinkit, sopii yrittäjille tai vaikkapa bloggaajille.


"Mistä vetoa, että jos tämän saman ajan istuisi nenä kiinni tietokoneessa ja tekisi aktiivista markkinointia ja suunnittelua, tuotto olisi parempi kuin päivän tapahtuman jälkeen"
Noin sanoin jonkun tapahtuman jälkeen RBC:n Erjalle pari vuotta sitten. Etenkin tällaisella satunnaisesti tapahtumissa myyvällä homma menee niin, että viikko ennen tapahtumaa alkaa ideoita tulvia - siis uusia ideoita uusista tuotteista, ja niitä sitten hötkyillään yön pimeinä tunteina. Tapahtumaa edeltävä päivä menee paniikissa, vaihtorahat unohtuu hommata aina. Tapahtumapäivän aamu valkeaa kukonlaulun aikaan jotta ehtii pystyttää telttansa/myyntipöytänsä. Päivä päättyy myöhään illalla ja vielä seuraavat pari päivää menee tavaroiden purkamiseen ja muuhun pikkuhommaan. Siis valtava ajallinen panostus ja harvemmin kuitenkaan sitä vastaava myynti.

Pari viikkoa sitten Erja muistutti minua näistä sanoistani kun tuskailin tapahtuma-asioiden kanssa. Ja näin päädyin järjestämään itselleni markkinointipäivän! Aamusta iltaan tiivistä naputtelua, kuvien ottoa ja käsittelyä, ja suunnitelmien tekoa.


  • tee lista tehtävistä asioista ennakkoon. Käy läpi kaikki sivusi ja kirjaa ylös epäkohdat ja ideat
  • ota kuvia, etsi vanhojen kuvien joukosta hyviä, tarvittaessa käytä kuvapankkeja
  • mitä tarkemmin suunnittelet ennakkoon, sitä helpompaa työhön on ryhtyä
  • tee valmiiksi kuvia ja muuta mainosmateriaalia. Käytä apuna esimerkiksi Canvaa ja Picmonkeyta
  • tee markkinointimatskulle kansio pilveen, esimerkiksi Dropboxiin tai Driveen. Näin saat kuvia ladattua käyttöön myös puhelimen kautta
  • keskity asioihin mitkä oikeasti vievät sinua eteenpäin
  • mieti etukäteen tavoitteita mihin pyrit, jotta voit jälkikäteen seurata mitä hyötyä päivästäsi oli. Toki yksi iso arvo on sekin, että jos saat tehtyä suunnitelmat ja materiaalit kuukaudeksi eteenpäin, saat kuukauden keskittyä ydinasioihin
  • Ajasta päivityksiä valmiiksi. Osan blogikirjoituksista voit jättää luonnokseksi ja käyttää niitä tarvittaessa, tai täydentää myöhemmin


Minun tämän päivän agenda on saada päivitettyä kaikki profiilit ja sivut, ja rakentaa loppuun uusi verkkokauppani. Kuvaan myös uusia tuotteita ja siivoan työhuonetta.

Kurkkaa kauppaan - mm. Paapiin tsi-paketit on nyt tarjouksessa ja vaunuverhoja on monenlaisia!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 

Yritys

Instagram @Susannafin