Kankaiden kesto ääriolosuhteissa

Kestovaipoista yleisesti puhutaan miten kätevää se sitten on kun samat vaipat voi olla monella lapsella käytössä ja kestää iäisyyden ja sen jälkeen ne voi vielä myydä. Pitänee paikkansa jos vaippa sopii lapselle lyhyen aikaa, jolloin yhden koon vaipat ei ole kovin pitkään käytössä. Ja jos vaippoja on kierrossa runsaasti, jolloin kankaat saa välillä levätäkin. Kun onnistuu tekemään vaippoja mitkä sopii lapselle lähes koko vaippaiän ja vaipat pestään päivittäin, totuus on hieman toinen.

Ensin se vaippa on tällainen uunituore, puhdas ja täydellinen. Ja sitten se pääsee käyttöön. No kyllä te tiiätte missä liemissä ne vaipat lillii :). Koska mä olen sekä laiska että pihi, meidän vaippapino on aina ollut pieni, ja vaipat on pesty päivittäin. Noin 1-2kk välein pesen kaikki vielä ilman pesuainetta 90c ohjelmalla. Nykykoneet on niin vesipihejä että pesuainejäämiä jää uskomattomia määriä.

Tämä Fatty Cakes -kaavalla tehty vaippa on pikkaisen vajaa 2 vuotta sitten tehty. Se on siis pesty noin 700 kertaa, vähintään.

Tällainen on jäljellä. Kankaiden osalta kyllä todella pettymys, kun kaikki ovat vielä nimenomaan kestovaippoihin tarkoitettuja myyjän mukaan. Monet muut kankaat ovat kestäneet paljon paremmin. Sitten taas toisaalta, en todellakaan kuvittele edes että mikään kangas kestäisi 700 pesua ja rummutusta ylipäänsä :). 

Ulkopinnan joustofroteekin on lähes puhkikulunutta :) Eipä näistä ole myytäväksi, ihan roskiskamaa. 700 kertaa käytetty on kuitenkin eri asia kuin kerran käytetty eikö? Hyvillä mielin sytykkeeksi :).


Kuminauhojen suhteen mulla on ollut todella huono tuuri. Ihan kaikista vaipoista on kumpparit kuolleet minusta liian nopeasti. Asiaa tutkittuani totesin että olen varmaankin saanut jonkun maanantaierän, ja kun kaikissa oli sitä samaa niin... Ylläolevaan vaippaan laitoin sitten paikallisen kangaskaupan merkitöntä kumpparia asenteella "hajoo kuitenkin niin mitä väliä", mutta vahingosta viisastuneena laitoin kuminauhat kujaan. Kesti n.8kk päivittäistä pesua+rummutusta. Eli ei enää mitä sattuu kumppareita.. Kuvassa olen jo toiselle puolen vaihtanut nauhan. En oikein tiedä pitäisikö kumpparin kestää tällaista rääkkiä pidempään? Toiset sanoo että kyllä kestää viidellä lapsella jne. Itse uskon että kumppari tarvitsisi lepoa siinä missä kankaatkin.

Kuvanottohetkellä vuoden käytössä olleen vaipan takakumpparitkin on kuolleet. Näkee myös hyvin miten kankaan nukka on hiutunut pois joistain kohdista.

Selvästi aika tehdä uusia vaippoja ;).

Mikä sinun kokemuksesi on?  Kuminauhasuosituksia otetaan myös vastaan!

5 kommenttia:

 1. Nyt tuli sellainen kopautus olkapäälle. Meillä on muka kestoiltu, mutten ole JAKSANUT sitten viime kesän. Totta kyllä, että pyykkiä olen nyt pessyt puolet siitä määrästä, mitä kestoillessa... Tämä nyt oikeastaan sun tekstiin mitenkään liityymättä. :D
  Ihania vaippoja oot tehnyt, ilman muuta uusia kehiin! Ahh se tunne kun vaipattaa ja hipelöi uusia, kirkasvärisiä vaippoja ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih :) mulla taas jotenkin ei luonnistu paluu kertseihin. Nytkin kun oltiin Ruotsiin lähdössä, totesin että vaihtoehdot on joko tehdä lisää vaippoja, tai mennä ostamaan. Enhän mä enää edes tietäisi mitä ostaa :). Uudet vaipat on kyllä ihana asia. En tajua mikä siinä on niin vaikeaa tehdä niitä lisää säännöllisesti - niiden ompelu on vaan jotenkin niin tylsää, mutta kuitenkin sen verran haastavaa ettei voi ihan pikaisesti vain surauttaa...

   Poista
 2. Tuo kuminauhaprobleema on kyllä surkea. Tein ekalle kymmenen vaippaa pikkukoossa. Otin ne kahden vuoden päästä käyttöön toiselle lapselle. Kaikista melkein kuminauhat oikesivat kosketuksesta. Raivostutti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on todella raivostuttavaa! Ja sisävaipoista kumppareiden irtiratkominen on lähes mahdotonta. Meni hermo jo noiden kanssa mitkä on kujaan tehtyjä. Jotkut sanoo että säilytyksessä olevia vaippoja pitäs kerran vuodessa pestä että kestäisivät paremmin. Tiedä sitten...

   Poista
 3. Parasta on Venus-merkkinen keittokuminauha. Kestänyt neljän lapsen ahkeran käytön.Kuivausrummussa kuivatettu vain imut.
  terv paljon vaippoja ommellut mummi

  VastaaPoista

 

Yritys

Instagram @Susannafin