Esittelyssä uusi ompelukirja

Heilt speciell og jubel -kirja sai odotetun jatko-osan hiljattain. Tätäkään kirjaa ei ole suomennettu, mutta kuvat ovat varsin hyvät ja norjankielisiä ohjeita ymmärtää kouluruotsilla suht helposti. Ompelujärjestystä ja muita pikkuohjeita voi tarkistaa toki minkä tahansa suomenkielisen lehden tai kirjan ohjeesta. Tämä jatko-osakin on virkistävä lisä kaavakirjojen joukkoon.


Sain kirjani jo viime viikolla mutta vasta nyt ennätin rauhassa istua alas kirjaa selailemaan. Tykkään kovasti kirjan kovista kansista. Kaava-arkeille on sisäkansiin teipatut taskut, mitkä valitettavasti eivät tunnu pysyvän paikoillaan kovin hyvin. Ensimmäisessä kirjassa oli kierrekannet, mikä on aika näppärä ominaisuus kirjassa, minkä ohjetta pitäisi seurata samalla kun tekee.


Tässäkin kirjassa on ompelukoulu-osio alussa, ja yhdessä ekan osan kanssa tässä on jo varsin kattava paketti hyviä ohjeita. Tykkään myös siitä että ohjeissa ei ole toistoa - on ihan hyvä että töiden vaativuus lisääntyy seuraavassa kirjassa. 


Ensimmäisessä kirjassa oli vain lastenvaatteita, muistaakseni kokoon 122 saakka. Tässä kirjassa vaatteita on koko perheelle, lastenkoot 50-152 ja aikuisten XS-XXL. Kaikista vaatteista ei kuitenkaan ole kaikkia kokoja, mikä on hieman harmillista. Ja voi miten kiva olisi ollut kun lasten koot olisi ollut sinne 170 saakka! 

Kirjassa vilahtelee suomalaisia kuoseja ainakin Paapiilta ja Selialta (ylläolevan kuvan Chalk Stars). Tosi kiva juttu! Aina se vaan ilahduttaa nähdä tuttuja kuoseja maailmalla.


Tarkoituksella kuvasin tähän poikien ja miesten vaatteita, koska niistä on ollut kovasti kyselyitä ja kiinnostusta. Monelle se tuntuu olevan iso osa ostopäätöstä, että onko niitä poikien kaavoja. Vähemmistöön valitettavasti tässäkin kirjassa jäävät. Mikäköhän siihen on syy? Jäin kaipailemaan isompien lasten farkkuja tai vastaavia ei-verkkareita. Kirjassa toki on pääosassa joustavat matskut, mutta kyllä niitä istuvampia, taskullisia housuja voi hyvin tehdä esimerkiksi joustocollegesta.

Kiva kirja! Kirjoittajan blogissa on jonkinverran lisäkuvia muista malleista.

Mikä on sinun lemppari ompelu/kaavakirja?


8 kommenttia:

 1. Mua alkoi kiinnostaa ne ekan kirjan alun vinkit, mitä kaikkee siinä oli? Tässä tosiaan kivoja vinkkejä, vaikka ei mitään uutta itelleni, mutta kiva että ne on nyt tuossa jos unohtuu, ei tarvi googlettaa. =) Vielä en ole yhtään kaavaa ehtinyt kokeilla, mutta mielenkiinnosta mallailin omien tyttöjen omilla mitoilla tehtyjä leggarikaavoja kirjan leggarikaavoihin, ja hämmästyin kuinka kaposet oli kirjan kaavat. Jopa kapeammat kuin meidän laiheliinineidin.. Toivottavasti on kuitenkin toimivia kaavoja, ainakin enimmäkseen. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaanpas, erilaisia tapoja kantata, kaarevat taskunsuut, terenauhan valmistus, päällitasku missä tere kauttaaltaan, vetoketjuhalkio, vetskarin ompelu jumpsuittiin ja miten se pääntien reunassa laitetaan siististi kanttauksen kanssa. Aika perus mutta minusta siistimmälle/teollisemmalla tyylillä toteutetut ohjeet kuin mitä esimerkiksi suomalaisissa lehdissä näkee.

   Täytyypä mittailla noita kaavoja. Ekasta kirjasta olen Tiitille tehnyt muutamia juttuja ja ne on kyllä vastanneet kivasti kokoaan - Tiiti tosin on hoikka. Joku mainitsi että ekan kirjankin kaavat olisi kovin pieniä. En ole verrannut virallisiin mittataulukoihin.

   Poista
 2. minä tilasin kirjan ja tykkäsin kovasti. On minulla se pienempien versiokin vaikka nuorimmainen alkaa olla jo liian iso siihen. Tosi monta suomalaista kuosia näkyi kuvissa (harmi kun valmistajia ei mainittu, pelkät kaupat vaan). Ihanaa, etteivät tee vaan oman maan kankaista ;) Miesten kaavat on plussaa, kun niitä on harvoin missään. Oli kyllä kiva, että oli jokaiselle jotakin. Monesti minäkin kaipaisin isoja kokoja hyvistä kaavoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tavallaan se on kiva että on jokaiselle jotakin, mutta toisaalta se tarkoittaa että monet joutuu miettimään että ostaisko kirjan vain parin miesten mallin vuoksi. Tästä kirjasta olisi ihan hyvin voinut jättää vauvat ja leikki-ikäiset kokonaan pois, ja keskittyä isompien vaatteisiin. Vauvoille löytyy kaavoja aivan älyttömästi. Vaan yritäpä etsiä jotain 14v pojalle....

   Poista
 3. Olen miettinyt tuon kirjan hankintaa myös. Onko siellä sen enempää/parempia kuin esim Ottobressa tai Suuressa Käsityölehdessä? Norja kun ei oikein taivu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmm, mitäköhän tähän sanoisi. Onhan se kiva kun on yksissä kansissa perusjutut koko perheelle, tai jos vaikka lahjoja erikokoisille tekee. Mielestäni nuo mallit ovat sellaisia perusvaatteita ja kaavat sellaisia että helppo niistä muokata. Mutta ei nyt mitään sellaista "pakko ostaa kun tässä on tuo kaava ". Pakko vaan ostaa kun on tällainen kirjahöpsö :D

   Poista
  2. Nojoo, kaikkihan se on joka tapauksessa haalittava itselle, oli uutta tai ei :D

   Poista
 4. 😄 aivan, kyse taitaa enemmän olla siitä että ostaako heti vai ensi kuussa. Viimeks loppui painos ennenkuin päätin niin nyt tilasin heti 😊

  VastaaPoista

 

Yritys

Instagram @Susannafin