Tehdään hyvää yhdessä osa2

Kirjoitin aiemmin Keskosvaateprojektin alkutaipaleesta. Unna on myös omassa blogissaan avannut projektin taustoja. Viime viikon tiistaina veimme vaatteet Lastenklinikalle, ja nyt on viikko vierähtänyt aikamoisessa tunteiden vuoristoradassa. Tämä projekti oli koskettavampi kuin olisin osannut arvata.


Leidit poseeraa kera vaatesäkkien. Hoitajien ilmeet oli kyllä näkemisen arvoiset kun näkivät tämän vaatemäärän :). Ei sitä oikein osaa kuvitellakaan miten iso asia tämä heillekin oli. 

Vaatteista on noin miljoona kuvaa - hieman vaikeuksia valita mitä tänne laittaa. Vaatteiden merkitsemisrumba oli aikamoinen. Jalanjäljet ja leijonat painettiin pieniin valokuvakehyksiin tehdyillä seuloilla. Housuihin painaminen oli vaikeaa saumojen takia, ja lopulta teimme sapluunan kontaktimuovista ja töpöteltiin väri vaahtomuovin avulla. Minun 10v tytär oli 7 tuntia apuna ja merkkasi tällä tavalla reilut 250 housua. Aikamoinen teko!


Tämän verran niitä sitten oli..
Hihattomia 53 kpl
Bodyja 32kpl
Mekkoja 22kpl
Pitkähihaisia paitoja 23kpl
Potkareita 19kpl
Housuja 345kpl
Unipusseja 10kpl
Tyynyliinoja 144kplKaksi perhettä antoi ystävällisesti meille kuvausluvat. Tämän kuvan pieni tyttövauva syntyi äitienpäivänä ja painoi 1030 grammaa. Kaikki vaatteet olivat liian isoja :). Mutta onneksi vauvat kasvaa ja siinä vaiheessa kun vaatteita voi päälle laittaa, löytyy nyt ainakin valinnanvaraa.


Naapurihuoneen poikavauvan piti syntyä vasta elokuussa, mutta syntyikin jo huhtikuussa. Muutama päivä ennen kuvan ottoa hän painoi 870g. Hän oli kovin ilmeikäs, mutristeli suutaan ja maiskutteli kun sai pari pisaraa maitoa.

En osaa sanoiksi pukea millaisia tunteita tuo käynti ja nämä ihanat, suloiset vauvat aiheutti. Vaikka tiesin kyllä etukäteen jo paljonkin, jotenkin kaikki konkretisoitui. Ei sitä voi edes kuvitella, millaista on kun oma lapsi on kuukausia sairaalassa, keskoskaapissa, johtojen ja laitteiden ympäröimänä. Illalla itkin silkasta empatiasta kaikkia näitä perheitä kohtaan, ja samalla äärimmäisen onnellisena omista lapsistani jotka kotona tuhisivat sängyissään. Vielä kerran haluan kiittää kaikkia projektissa mukana olleita. Teitte tärkeän työn, jokainen. KIITOS!

2 kommenttia:

  1. Vau, ootte tehny kyllä tosi hienoa työtä! Mulla on jotenkin päässyt menemään ohi tämmönen keräys, nurkissa olisi kyllä ollut vaikka millä mitalla pikkuruisia tilkkuja..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seuraavalla kerralla sitten! Ei juuri tästä sitten enää puhuttu muualla kun homma lähti käyntiin. Siksi varmasti ei ole osunut silmään 😃

      Poista

 

Yritys

Instagram @Susannafin