Tehdään hyvää yhdessä osa1

Netissä tutustuneet kaverukset Unna, Ansu ja minä järjestimme pienen keräyksen Lastenklinikan keskosvauvojen hyväksi. Osastolla ei ole pieniä vaatteita juurikaan, ja me halusimme muuttaa tämän asiantilan. Homma karkasi tietysti hieman käsistä, mutta voi miten kivalla tavalla :).Projekti alkoi kaavojen miettimisellä. Ompelimme vaatteista mallit ja ne hyväksytettiin sairaalalla. Halusimme tehdä vaatteita mitä varmasti tarvitaan ja mitkä on tarkoituksenmukaisia ja käytännöllisiä. Keskosvaatteissa tärkeää on puettavuus, saumojen sijainti, ja erityisesti se että erilaisille johdoille ym pitää olla tilaa. Esimerkiksi potkuhousuissa pitää olla kolot kantapäässä saturaatiomittaria varten.


Nyt projekti alkaa olla loppusuoralla. Suosio yllätti meidät aivan täysin! Ympäri Suomen naiset osallistuivat talkoisiin. Minä toimin pakettien vastaanottajana koska viimeistelytkin tehdään mun työhuoneella - postilaatikko on kokenut kovia ja paketteja saa hakea yhtenään. On aivan huikea fiilis, miten monia tämä aihe on koskettanut jollain tapaa. Tästä tuli todella hieno projekti.Me halusimme toteuttaa projektin ilman sponsoreita. Lähtöajatus oli että kaikilla ompelijoilla on nurkat täynnä tilkkuja millä ei mitään tee, ja halusimme ne hyödyntää. Yrityksiä tarjoutui lahjottamaan kankaita mutta tällä kertaa toimimme näin. Oma yritykseni on ainoa mukana oleva yritys, minä olen tarjonnut tilat, nepparit ja kankaanpainotarvikkeet ja värit. Sekä varmaan sata työtuntia :). Jokainen osallistuja on tehnyt mitä on halunnut, niistä materiaaleista mistä on halunnut, ja vastannut itse esimerkiksi lähetyskustannuksista. 


Kaikkiin vaatteisiin painamme osastonnumerot. Kuvat on suunnitellut murukahvi designin Ansu. Pääsin harjoittelemaan pikkuruisen seulan valmistusta itse. Tämäkin on vähän turhan suuri :). Nyt vaatteita tuli yllättäen vielä useampi sata lisää, saa nähdä saadaanko kaikki painettua :). Eilen ostettiin pieniä lastoja joilla painaminen on huomattavasti mukavampaa kuin pankkikortilla. Sormet on vieläkin hieman kipeät sunnuntaisesta kokeilusta :). 

On ne vaan niin. Pieniä ja söpöjä. Ihan käsittämättömän pieniä. Tuo painokuva on n. 5x5cm.

Itse olen yrittänyt opetella pois ilmaisen työn tekemisestä. Nykyään on erilaisia keräyksiä ihan joka lähtöön, ja kaikki niistä ei tunnu tarpeellisilta edes. Jos osallistun, haluan että tarve on ensin selvitetty, ja se että mitä se vastaanottava taho haluaa. Tässä projektissa kaikki oli kohdillaan - selkeä tarve, vaikka vanhemmat itse hankkisivat vaatteet lapselleen osastolle, keskosvaatteita on haastava löytää. Pieni ihmistaimi on viaton, on vaikea keksiä perusteluja miksi hänelle ei pitäisi tehdä sopivaa, kaunista vaatetta. Jälleen kerran olen solahtanut tähän ihan liian syvälle ja käyttänyt aivan liikaa aikaa ja rahaa. Se on tyhmää, kun ajattelee missä elämäntilanteessa itse olen, miten vähän työaikaa minulla on. Silti jollain kummallisella tavalla tämä on kaiken sen arvoista.

Oletko sinä osallistunut tällaisiin tempauksiin? Miksi? 
Millaisia fiiliksiä osallistuminen sinulle tuo?

ps. Instagramista löytyy lisää kuvia tagilla #keskosvaateprojekti


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 

Yritys

Instagram @Susannafin