Vaunuverho - tarpeellinen vai turhake?

Vaunuverhojen käyttö on yleistynyt huimasti viime vuosina. Mutta onko se tarpeellinen, vai jälleen yksi tuote mitä uusille perheille myydään "parasta lapsellesi"-argumentilla?

Turkoosi Hömelöpöllönen -vaunuverho

Vaunuverho on nimensä mukaisesti verho, mikä kiinnitetään kuomuun muovisilla renkailla. Sitä voi käyttää myös turvakaukalon kuomuun kiinnitettynä. Vaunuverhon tarkoitus on suojata vauvaa auringolta, tuulelta, sateelta tai lumelta. 

Harso peittää vaunujen suuaukon liian hyvin eikä ilma kierrä, vaunuverho jättäisi ilma-aukkoja

Miksi se kuomun aukko pitää tukkia? Harso ajaa saman asian!

Kuomun aukko on peitetty varmaankin kautta aikain tarpeen vaatiessa. Vauva makaa vaunuissa selällään ja taivaalta loistava aurinko paistaa suoraan silmiin. Samoin tuuli ja sade kummasti löytää tiensä kuomun alle. Kun itse olin vauva, tapana oli talvella laittaa kuomun eteen harson lisäksi villapeitto tai kaksikin. Viime aikoina erityisesti Ruotsissa on puhuttanut tämä; kun kuomun aukko tukitaan täysin, ilmankierto vaaraantuu ja hengitysilma alkaa olla hapetonta. Lisäksi vaunun sisälämpötila nousee nopeasti liian kuumaksi etenkin kesällä. Vaunuverho on harsoa turvallisempi vaihtoehto - toki harsojakin voi käyttää monin eri tavoin eikä niillä ole pakko aukkoa tukkia. Vaunuverho asettuu automaattisesti kuomuun niin että ilma-aukkoja jää yläreunaan. Sen voi myös laittaa alareunastaan kauemmas kuomusta jolloin sivuihin syntyy aukot. 

Punainen tähtivaunuverho suojaa taaperon päiväunia

Lapsi tarvitsee katsekontaktin äitiin!

Vaunuverhon tarkoitus ei ole eristää lasta yksin koppaansa. Yleensä sitä käytetään vain kun vauva nukkuu. Nyt kun Tiiti on jo kaksivuotias, hän saattaa pyytää laittamaan verhon eteen jos pahasti tuulee tai paistaa silmään. Verhon takana on myös hauska olla piilossa :).  

Vaunuverhon voi kiinnittää työntöaisaan aurinkoisena hellepäivänä

Valmistamani vaunuverhot pystyy kiinnittämään vaunun runkoon monin tavoin. Se on todella kätevää erityisesti sitten, kun vauva siirtyy ratasistuimeen eikä esimerkiksi kesällä enää ole jalkapeite käytössä. Tällöin on harsoa vaikea saada pysymään aloillaan kun sitä ei saa alareunasta kiinni. Lapsen vanhetessa pyykkipoikaviritelmät (tai suihkuverhorenkaat!) ei myöskään enää oikein toimi - verhoa kun on varsin kiva lapsen nykiä herätessään ym.

vaunuverho - vaunuverhon kiinnittäminen lastenvaunujen runkoon
Summa summarum - minusta vaunuverho on ihana tuote. Olen tietysti vähän jäävi sanomaan mutta on sillekin syynsä miksi aloin valmistaa juuri vaunuverhoja. Verho mielestäni helpottaa elämää, pysyy aina paikoillaan, ja on vielä kivannäköinenkin. Ja kyllä olen myös niin turhamainen että tulen iloiseksi kun minulla on vaunuun yhteensopiva vaunuverho :). 0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 

Yritys

Instagram @Susannafin