Piilossa puutarhassa

Viime viikolla (vai toissa viikolla?) otin pienen hengähdystauon ja ompelin ihan vaan huvikseni. Pari juttua Tiitille ja mekon itselleni. Olipa ihanaa! Olo on aika usvainen, teen isoa tilaustyötä, lapset on kaikki kolme kotona, ilma on surkea... Töissä ei ole jääkaappia eikä mikroa, ja kun vielä kuorrutuksena kakun päällä kuljetaan kävellen 20min/suunta, ei näinä sateisina päivinä aina ihan hirveästi naurata. Välillä kiukuttelen kuin pikkukakara, tätä ammatinvalintaa ja koulujen kesälomaa ja vähän kaikkea :)

En silti vaihtaisi pois.


Selian ihana Puutarhapiilo muuntautui bodyksi. En ensin pitänyt tästä(kään) kuosista, mutta aikani muiden ihania vaatteita katseltuani lämpenin kankaalle ja onneksi sitä vielä sain.


Bodylle kaveriksi kukkapyllyiset polvihousut.Juhannuksena käytiin mummin mökillä rakentamassa maja. Ihanaa oli, vaikkakin pieni äärimmäisen hyvin nukkuva prinsessa heräsi ensin aattoaamuna kuudelta, ja seuraavana aamuna viideltä... 


Sain vihdoin viimeisteltyä muutaman vaipan. Nämä on odotelleet jo hetken ja lisäksi olin epähuomiossa leikannut m-kokoisia vaikka piti jo tehdä isompia. Joten lähtevät kyllä kiertoon kunhan saan muutaman tehtyä lisää. Silitysarkilla tehdyt timantit tuskin ikuisuuksia vaipassa kestävät, mutta pakko oli saada hieman bling blingiä vaippalaatikkoon :).


4 kommenttia:

 1. Ihana tuo body! Itsekin juuri vkloppuna vaihdoin itselleni pätkän kyseistä kangasta vaihtareilta (:

  VastaaPoista
 2. Ihanat kesävetimet! Millä kiinnität nuo reunanauhat ja mitä suosittelet? Olen itse käyttänyt aina perinteistä saumuri/kaksoisneula -tekniikkaa, mutta nyt olen sukeltamassa noiden nauhankääntäjien ja -ohjaimien huimaan maailmaan. Samalla mietin, onko ne varmasti tarpeellisia..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsi :) Minulla on Janomen peitetikkikone ja siihen nauhankääntäjä. Tässä bodyssa kanttaus on tehty interlocktrikoolla, mikä on huomattavasti ohuempaa kuin tavallinen resori, ja se toimii mulla hyvin kääntäjän kanssa. Resorin kanssa en yleensä käytä nauhankääntäjää kun siitä on enemmän harmia kuin hyötyä. Ihan tuo perinteinen saumuri+kaksoisneulametodi on varsin pätevä. Peitetikkikoneella saa sitten kauniimman ja kestävämmän tikin. Kone itsessään vaatii hieman opettelemista että sen kanssa tulee juttuun.

   Mitä tarpeellisuuteen tulee niin... kone ja nauhankääntäjä ei yhtään välttämättä helpota sun elämää ollenkaan. Tavallisessa kotikäytössä kaksoisneula on ihan pätevä kaveri.

   Poista
 3. Ok, kiitos paljon selventävästä vastauksesta :) Ompelen nykyään jonkinverran myös asiakkaille Tina Nimby -yritysnimen alla, mutta koko yritysideani perustuu sille, että tuotteeni näyttävät ja saavat näyttää käsityöltä, vaikka ovat tietysti mahdollisimman hyvin tehtyjä. Tässä nyt heilun sitten näiden vaihtoehtojen välillä kunnes varmaan jonakin päivänä päätän joko jatkaa samoin kuin ennenkin tai sitten sijoittaa tuohon peitetikkikoneeseen.. Hyvää kesää ja muutenkin mukavaa jatkoa sulle, perheellesi ja yrityksellesi!

  VastaaPoista

 

Yritys

Instagram @Susannafin