Kirkastetaan linjaa

Koko firma on ollut aikamoisessa murroksessa öö, jonkun aikaa. Äitiysloma oli kaivattu tauko mikä pakotti miettimään ja viilailemaan kuvioita. Myös opinnot tuote- ja palvelukehittäjäksi tukee tätä muutosta ja kulkee rinnalla, toinen toistaan täydentäen. Vaikeeta!


Yllä on mun ensimmäinen logo mitä todella todella rakastan. Jonain päivänä teen taas pääosin naisten vaatteita ja saan sen takaisin aktiiviseen käyttöön.Ja tämä on se uusi. Rakastan sitäkin. Se sopii tähän hetkeen. On mun näköinen, sopii mun tuotteisiin. Oli todella vaikeaa miettiä millaisen logon haluaisi. Uudet nimilaput on tämännäköisiä. Ei ollut rahaa tilata omalla logolla, enkä oikein osannut valita värejäkään. Joten tilasin pienen erän harmaita vaalealla kirjonnalla, simppeliä, tykkään kyllä. Äiti sai näistä lapuista hepulin "sun pitää nyt kirkastaa linjaa, sulla on yks logo siellä ja toinen tuolla ja yhtä fonttia tässä ja toista tuossa ja nyt vielä tuo sydänkin" :D Sitä äiti ei tiennyt että mulla on toistasataa riippulappua käyttämättömänä, missä on myös sydän, mutta niissä ei ole mitään logoa. Nämä merkit menee hyvin niiden kanssa. 80 merkkiä jäljellä joten hetki aikaa miettiä mitä sitten seuraavaksi.

Se linjan kirkastaminen ei muuten ole ihan simppeliä. Logoja on siellä ja täällä. Ei sitä edes muista missä kaikkialla. Aivan mieletön työ tehdä uusia profiilikuvia ja bannereita ja vaihdella kuvia ja tietoja.Uutta verkkokauppaa rakentelen hissuksiin. Ja juu, siellä on bannerissa väärä fontti. Korjataan... Punomo on kökkö kauppapaikka joten siitä pitää päästä eroon, mutta jestas miten hidasta tämäkin on! (huom, verkkokaupan listauksessa olevat tuotteet ei ole sitä mitä on tulossa myyntiin, ne on osa jotain mallijuttua mitä joskus naputtelin. Nuo hatutkin on vanhoja kuvia vaan).


Uudet käyntsärit on työn alla. Tämä ehkä on lopullinen versio. Jos raaskin, tulee toisesta puolesta punainen. En vielä tiedä. Ja koska ei ollut rahaa enkä osannut päättää, tilasin vistaprintiltä "ilmaiseksi" 250 käyntikorttia messukäyttöön, ne on tämän näköisiä:

anteeksi äiti :)

Tein faceen ja tänne blogiin sekä Google plussaan uudet bannerit. Kaikki toki erikokoisia.. Se on raivostuttavaa. Menee hurjasti aikaa photoshopin kanssa, kun ei kuitenkaan varsinaisesti osaa sitä kunnolla käyttää. Bannerin seurauksena blogilta katosi nimi, tarttis varmaan seuraavaksi tehdä sille asialle jotain :). Verkkokaupasta poistin näkyvistä kaikki sellaiset tuotteet mitkä ei sovi tähän uuteen linjaan. Se on nyt aika kivan selkeän näköinen. Tai sanotaan näin, niin hyvä kuin voi olla ottaen huomioon mitä siellä voi tehdä. Eli vaihtaa kahta kuvaa... Muutos on aika hyvällä mallilla. Sitten pitäisi vaan opetella sanomaan EI KIITOS kaikille sellaisille jutuille, mitkä on päätetty jättää syrjään. Se onkin sitten vaativampi homma, mutta opettelen.


6 kommenttia:

 1. Apua, sun äiti menee pitkin seiniä kun näkee tuon viimeisen käyntikortin! :D

  Minäkin haluaisin vaihtaa oman logoni, tehdä uuden ilmeen, mutta eihän sellaiseen urakkaan vaan voi ryhtyä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Mut tarvitsin kipeästi Käsityökortteliin sellaisia kortteja mihin mahtuu esim jotain tietoja kirjoittamaan jostain tuotteesta tms, enkä halunnu puhelinnumeroa jaella muutenkaan. Toi ajoi loistavasti asiansa, ei se oo niin justiinsa :D

   Poista
 2. Toi uusi logo on ihan äärettömän ihana!!
  Mä justiinsa kans painiskellu ton logoasian kanssa. Periaattessa mulla on kaikki muualla sama logo, paitsi tuotteisiin kiinnitettävässä tuotelapussa. Siinä vaan lukee Cosecha ja Hand made in Finland :D Kun alkujaan joskus sen talasin, en tiennyt tarkalleen miten ne sen tekee ja laitoin sit pelkkää kirjotusta. Ja nyt en ole raaskinut sitä ees lähteä muuttamaan, koska kuitenkin omalla tavallaan se erottuu värikkäistä kuoseista sillä että se on yksinkertaisen musta pohja ja pinkki teksti.. :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mirka! Minusta tuotteisiin kiinnitettävä lappu, etenkin tollanen suora, on hyvä olla yksinkertainen ja en mä näe syytä että senkin pitäs olla samalla fontilla kuin muualla. Saumaan kiinnitettävässä lapussa toki vois olla logokin, ja itse asiassa sitä silmällä pitäen halusinkin logon mikä taipuu nätisti tuollaiseen neliön muotoon. Vielä kun olis varaa tilata niitä logolappuja!

   Poista
 3. Kyllä oon äitis kanssa samaa mieltä, että monessa eri paikassa monta erilaista ilmettä - mutta pienikään laiva ei hetkessä tietysti uudistu, etenkin jos on ihan rahanarvoista tavaraa hyllyssä, niin turha niitä on hukkaankana heittää. Mutta silti kannustaisin satsaamaan vaikka niihin vistaprintin maksullisiin käyntikortteihin (15 eur, mitä ne nyt maksaakaan), että saat kauniit ja edes jonkun ilmeen kanssa yhtenäiset painotuotteet...

  Jos haluat hyvän ja ilmaisen sekä helpon (voiko olla!) vinkin tuohon kuvien käsittelyyn ja bannereiden tekoon, niin kannattaa kokeilla picmonkeyn sivuja. (täräytä tuo googleen, niin löytyy). Sillä on minusta photoshoppia helpompaa tehdä kollaaseja ja kuvankäsittelyä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) joo äiti on aina oikeassa. Mä en tiedä mikä aivonyrjähdys noi lilat kortit oli :) On mulla siis linjanmukaisetkin kortit :) Minä myös tykkään picmonkeysta, mutta ainahan näihin ilmeenuudistuksiin aikaa menee..

   Poista

 

Yritys

Instagram @Susannafin