Ihan tavallinen työpäivä

Ennen minulla oli työhuoneena talon isoin huone, sinne mahtui mukavasti parikin ompelijaa, oli leikkuupöytä ja joka koneelle paikkansa. Sitten tuli vauva ja oli ihan pakko saada oma sänky pois olkkarista ja muutenkin tilaa muulle elämälle. Makuuhuone muutti yhteen huoneeseen, poika toiseen, työhuone pojan "alivuokralaiseksi". Nipin napin sain vanhan leikkuupöydän mahdutettua, tosin nyt se on ompelupöytä ja kuten kuvasta näkyy, kangasvarasto.


Olen muutenkin taitava aikaansaamaan kaaoksen, mutta kun tilaa ei kerta kaikkiaan ole riittävästi, on ihan sama miten järjestelmällinen on; jos paikkoja ei ole, niitä ei vaan ole. Koska tämä pöytä toimii myös kankaanpainopöytänä, täytyy tehdä hieman taikatemppuja jotta mahtuu painamaan.


Kamat pojan sängylle, silityslauta apupöydäksi. 


Tämä kuva on toiselta päivältä, mutta tässä näkyy vähän painopöytää. Tilaa on noin metri x metri.


Kankaat painettu, äkkiä pesemään seulat ennenkuin vauva herää. Eiku oho, ensin noi pyykit huitsiin. Painesuihku ei ihan yllä järkevään kohtaan, joten väriä valuu sinne tänne ja roiskuu myös ympäri seiniä. Ainoa hyvä puoli tässä on että kylppäri tulee kuurattua usein. 


Mut arvatkaas mitä! Tilanne muuttuu ihan kohta, nimittäin sain työhuoneen! Siitä kenties seuraavaksi :) 6 kommenttia:

 1. Olet ansainnut kunnon työtilat!

  VastaaPoista
 2. Voi kääk. Enpä ollut tiennyt, että tilanne on noin katastrofaalinen. Sinä ansaitset sen työhuoneen ja poikasi ansaitsee oman huoneensa. :D

  Minäkin pesin entisessä kodissa painoseulat kylppärissä. Siis suihkukopissa. Sitten salaa tärpätillä hinkkasin niitä pinttyneitä maaeja. Toivottavasti vuokraisännän kallis suihkukaappi ei kärsinyt pahasti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Eikö vaan ollakin ansaittu muutos.

   Mulla on kuivausrummun etupaneelissa punainen väripeite, joskus alkuaikoina en vaan tajunnut miten paljon väri roiskuu ja suihkuttelin miten sattuu, enkä huomannu ajoissa... Siinä on sellaisia reikiä mihin väri sujahti viuh vaan, eikä sitä saa millään puhtaaksi. Tai ehkä topsypuikoilla, mutta en jaksa kokeilla :)

   Poista
 3. Hienoa, että saat työhuoneen. Nostan hattua ahkeroinnillesi nykyisessä ahtaudessa. Mutta toisaalta taitaa olla niin, että meille tekeville ei mikään tila ole liian suuri. Minulla on erillinen työhuone... pannuhuoneen sivutila on vallattu vannesahalle, porakoneille ja hiomalaitteille... keittiö muuntuu kätevästi talviseksi värjäyspaikaksi... sauna on vallattu milloin huovutukseen, milloin värjättyjen lankojen kuivatukseen... olohuoneeseenkin kulkeutuu sellaisia viimeistelytöitä, joita voi tehdä telkkaria katsoessa.... silityspeti seisoo vierashuoneessa.... Tämän tarkoitus ei ole latistaa uuden työhuoneen odotuksen onnea :) Mitä kauempana kodista työhuone sijaitsee sitä paremmin voi välttyä kaikenlaisilta laajentumisilta ja nurkanvaltauksilta. Ja onhan sitä myös siistejä ja järjestystä ylläpitäviä käsityöläisiä - vai onko?

  Uutisia ja kuvia uudesta työtilasta odotellen
  Oda K

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allekirjoitan tämän täysin. Jos saa vaikka uuden hyllyn niin se auttaa tilanpuutteeseen vain hetkellisesti. Mä ainakin olen oikein taitava täyttämään tyhjät pinnat :)

   Tiedän kyllä muutamia jotka tekee vain yhden projektin kerralla alusta loppuun ja kaikki aina siististi paikoillaan ja työt pakataan kaappiin yön ajaksi... Mulla ei edes aika riittäisi sellaiseen. Ja nyt kun on tuhat rautaa tulessa, on pakko pitää esim koulupaperit pöydällä koko ajan koska jos laitan ne laatikkoon unohdan koko koulun :)

   Toivottavasti saan äkkiä avaimet ja pääsen ottamaan kuvia ja maalaamaan seiniä ja ja ... :D

   Poista

 

Yritys

Instagram @Susannafin