Ruoka-aika

Viikon päästä Tiiti on 6kk ikäinen. Pitäisi alkaa syömään jotain muutakin kuin maitoa... Hmm. Miten voikin puoli vuotta mennä näin nopeasti! Jo parin viikon ajan ollaan katseltu ja kokeiltu ja ihmetelty, pari kertaa istuskeltu syöttötuolissakin. Saldona 2 osittain syötyä maissinaksua, pikkuisen imeskelty ruisleipä ja äärimmäiset raivarit katkenneen maissinaksun ja lattialle pudonneen leivän äärellä :)


Eilen kokeiltiin "ihan tosissaan", haudutettua porkkanaa, kurkkua ja banaania, mikä oli osittain kuorittu. Banaani saavutti välittömän kiinnostuksen, mutta se oli hiukka turhan pehmeä ja kuoresta ei ollut mitään hyötyä kädessä pysymisen kannalta, kun bansku pompsahti ulos kuorestaan... Kaikkea oli kiva sörkkiä mutta siinä missä lelut menee välittömästi kohti suuta, ruoka ei kiinnosta ihan niin paljoa.

Maissinaksua veljen sylissä.

Saas nähdä mitä tästä tulee. Sormiruokailu kuulostaa järkevältä kaikinpuolin mutta olen kyllä tosi skeptinen. Enkä kyllä millään jaksaisi alkaa vielä mitään ruokia tekemään, miksei se vois vaan olla vauva! Neuvolatäti saa kyllä taas slaagin, 2kk iästä alkaen ollaan väännetty aiheesta riittääkö maito/koska aloitat kiinteet/etkö aio antaa soseita. Hippasen rasittavaa kun joka kerta, alusta asti kysymykset on muotoiltu tyyliin "no vieläkö tuntuu et maito riittää/katsotaas nyt sitten pärjääkö pelkällä maidolla" jne. Kuitenkin tyttö on kasvanut tasaisesti koko ajan, ja virallinen suositus on 6kk rintamaitoa, niin helvetti olisivat hiljaa.... Mut johan se todettiin keskimmäisen kohdalla, että viimeinen paikka mistä kannattaa etsiä tukea vanhemmuuteen on neuvola..

2 kommenttia:

 

Yritys

Instagram @Susannafin