Voi inspiraatio!

Se on ollut vähän kadoksissa jo jonkin aikaa, se inspis. Yrittäjyys + lasten sairastelut ei oikein sovi yhteen, tai sitten minä en sovi siihen yhtälöön, pää ei vaan kestä. No nyt on hetki lepäilty ja etsiskelty kadonnutta ompeluintoa.

Tueksi ja ajanvietteeksi tilasin läjän kirjoja Bookdepositorysta, tässä niistä eka, joka aikaansai huokailua ja kaavoittamisenkaipuun. Siis toimi just niinkuin pitikin!
Tämä kirja on kuin mulle tehty. Japanilainen tarkkuus ja ennakkoluulottomuus, kaavoituksen ihan erilaiset ideat, aivan mieletön kirja!
Kaava tehdään ensin paperista nuken päälle, ja siihen piirretään haluttu muoto - näin kaikki laskokset ym saadaan juuri oikeille kohdille. Sitten kaava pois nuken päältä, muotolaskokset auki, kaava takaisin tasaisen muotoon - valmis, kuositeltu kaava. No ei ihan noin yksinkertaista mutta sinne päin..
Tätä on ihan pakko kokeilla _heti_.

Tänään tulee toivottavasti seuraava setti kirjoja :).

Mitä sinä teet, kun inspiraatio ja/tai motivaatio katoaa?

4 kommenttia:

 1. Upea kirja! Tämä pitääkin laittaa toivelistalle. Voi tosi olla, että mun taidot ei kaikkeen riitä kun mitään koulutusta ei aiheesta ole, mutta kyllähän sitä kantapäänkin kautta oppii. ;)

  VastaaPoista
 2. Niin on, upea! Ohjekuvat kaavan muokkausten suhteen on kyllä selkeät. Mutta sitten jatko-ohjeita ei oikein ole - mä esim kokeilin tehdä pienessä koossa tuota rusettimekkoa, kaavan sain iisisti kasaan, samoin ompelun, mut sitä miten hitossa se rusetti on tarkoitus solmia et se olis edes suunnilleen kuvan mukainen, en oo vielä keksiny.... :)

  VastaaPoista
 3. Ihania nuo Pattern Magic kirjat. Tehtiin koulussa noilla ohjeilla malleja jotka jäävät sinne vierailijoiden ihmeteltäväksi. Hauskaa oli ja tuli paljon ideoita oikeisiin vaatteisiin sovellettavaksi.

  VastaaPoista
 4. Mirela, jep, paljon ideoita niistä saa! Mä kokeilin tuota rusettimekkoa tehdä pienessä koossa, mutta ei siitä kyllä mitään tullut. Kerran sain sen sidottua jotakuinkin järkevästi. Mä luulen että tein jonkun virheen kaavan kanssa ja mittasuhteet ei olleet oikeat.

  VastaaPoista

 

Yritys

Instagram @Susannafin