Mittatilausmekkoja

Tein asiakkaalleni cocktailmekon väitöstilaisuuteen ja iltajuhlaan pitkän puvun. Pukukoodi on varsin tiukka tällaisissa tilaisuuksissa, kaulus ei saa olla (väitöstilaisuudessa) avoin, hihat pitää olla pitkät ja asun pitää olla varsin konservatiivinen ja koruton. Kaunis se silti voi olla eikö niin!
maritta2

Väitöstilaisuuden mekko on ohuen ohutta villakangasta. Asiakkaani halusi että mekko on joustava ja mukava päällä, ja Villisilkin myyjän kanssa he olivat päätyneet tähän kankaaseen. Kangas leikattiin täysvinoon millä aikaansaatiin joustavuus ja hyvä laskeutuvuus.

IMG_2590Mekossa on silkkivuori (ihana, I H A N A !) joka myöskin on joustava.

IMG_2593


maritta1Kangas on niin kaunis! Päällä se ei näyttänyt ollenkaan läpikuultavalta edes ennen vuorta, mutta näin ohkainen se on! Aivan mieletön kangas. Villa on ihana materiaali, vaikka se kuulostaa kuumalta niin sitähän se ei ole, lämmittää kylmällä mutta viilentää kuumalla, hengittää ja on miellyttävä iholla. Miksei ne osaa käsitellä kaulaliinoja tällaisiksi ei-kutittaviksi? :)

Pitkä iltapuku aiheutti meille kovasti päänvaivaa ensi alkuun. Suunnitelmissa oli ohuesta, laskeutuvasta kankaasta tehty puku, minkä helma laskeutuisi kapeana mutta olisi kuitenkin runsas. Näillä suunnitelmin tehtiin kaava ja proto, ja sitten mitään sopivaa kangasta ei löytynyt. Asiakkaani löysi sitten lopulta kankaan mihin tykästyi, mutta se on täysin erilainen kuin alkuperäisen suunnitelman kangas.

maritta6Ensimmäiseen sovitukseen tehtiin mekosta niin leveä kuin kangasta riitti, ja kaulusta leukaan asti. Siitä lähdettiin miettimään, mikään ei oikein ollut hyvin. Kangas on raskas ja leveähelmaisena se ei laskeutunut ollenkaan vaan jäi töröttämään reunoista. Muhkean vannehameen kanssa siitä olisi kyllä saanut hyvän mutta sellaista ei nyt tähän haluttu missään nimessä :). Leveys leikattiin takaisin alkuperäiseen suunnitelmaan, mikä oli vain kevyesti a-linjainen. Vyötärömuotolaskokset lyhennettiin päättymään vyötärön kapeimpaan kohtaan ja leveyttä poistettiin sivusaumoista.

maritta5Kaulus ei meinannut syntyä millään. Ensimmäinen suunnitelma oli molemmilla niin vahvasti mielessä, että päässä oli vain tyhjä kangas kun yritti miettiä mikä siihen sopisi. Yhtenä yönä sitten iski ajatus, mitä pitikin heti aamulla kokeilla. Kaulus toimi loistavasti, se jotenkin tasapainotti koko puvun. Se mahdollisti myös verrattain avaran kaula-aukon. Takaa kaula-aukko on lähes venemallinen.

maritta3Kangas on magee! Joka toinen rivi on kudottu muovinauhalla, ja toinen sitten jollain muulla, ennen vuoria mekko tuntui kuulemma päällä jouhipaidalta :). Muovinauha oli jännä, nuppineulat ei meinannut millään mennä läpi mutta ompelukone kyllä ompeli kiltisti. Kangas pehmeni silitettäessä ja mukautui kivasti, mutta esim muotolaskoksia oli todella vaikea saada silitettyä asemiinsa. Kuvissakin näkyy ikään kuin laskokset, mutta päällä mekko istuu kuin hanska.

IMG_2587Yleensä juhlapukujen hihanteitä/kauluksia ei päällitikata vaan tehdään millitikki sisäpuolelle, mikä yhdistää vain vuorin ja saumanvarat ja näin pitää kankaat oikeassa asennossa. No tätä kangasta ei yhtään kiinnostanut mitä sen kuuluisi tehdä, vaan kääntyili minne sattuu. Kokeilin erilaisia juttuja ja päädyin tekemään päällitikkaukset kuitenkin. Tikkaus ei juurikaan näy, ja joka tapauksessa parempi se kuin vuori mikä kääntyilee minne sattuu :)

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 

Yritys

Instagram @Susannafin