Joululiivi ja farkut

Täällä sairastetaan niin urakalla että eipä ole uutta pahemmin syntynyt. Tässä tovi sitten pojalle valmistunut liivi ja pidempi tovi sitten valmistuneet farkut, jotka on tehnyt mun edellinen työharjoittelija Sanna <3 .

ruutuliivi


Ison kangaskaupan täti leikkasi liivikankaan päin seiniä ja eihän se sitten enää riittäny. Suututti. Leikkasin liivin sitten väärään langansuuntaan, neulos onneksi venyy suunnilleen yhtä paljon molemmin päin. Ainoa mikä harmittaa on nuo kuviot, pystyssä salmiakkikuviot olisi paljon kapeampia ja paremman näköisiä. Mut ihan hyvä on näinkin, ja poika tykkää kun on riittävän rento.


farkut3


Tiesittekö, että valmistuakseen ompelijaksi ei tarvitse ommella housuja? Hame kyllä pitää tehdä. Ihan päätöntä, housuissa on mielettömästi enemmän detaljeja kuin hameessa. Kun Sanna tuli harjoitteluun hän toivoi että opettaisin housujen teon, ja näin sitten tehtiin. Ensin hän ompeli yhdet simppelit fleecet että idea tuli selväksi ja sitten käytiin farkkujen kimppuun, eikä enää millään simppelillä mallilla :).


farkut2


Kaava on jostain vanhasta Ottobresta, siinä tosin housut oli ommeltu ohuesta kankaasta, mistä johtuen takataskut aiheutti meille vähän päänvaivaa. Saatiin sitten lopulta kulma kääntymään nätisti, vähän oli sellaista askartelufiilistä :D.


farkut1


Taskunkannen alaosa ja etutaskujen taskupussit on pirteän raidallista puuvillaa. Taskupussit ommeltiin pussisaumalla ja ne on todella siistit ja kauniit. On ihanaa ja piristävää kun vaate on nurjaltakin nätti! Sanna teki todella huolellista työtä ja housut on aivan täydelliset, näistä tuli heti Jocsun lempparihousut.


Takaisin hommiin. Yritän finrexinin voimalla saada loput työt tehtyä ja jouluhommat hoidettua. Torstaina alkaakin loma, ja toivoisin että saisin uudet suunnitelmat firman suhteen tehtyä loman aikana. Ennen joulua bloggailen vielä ainakin viimeiset kahdeksan hattua ja muutaman jouluhommelin. Ihanaa viikkoa sinulle!


2 kommenttia:

  1. Moi.

    Tosi makeet taskut noissa farkuissa! Ja muutenki tietty hienot. :) Hyvää joulua sinne.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Anne ja sitä samaa sinulle!

    VastaaPoista

 

Yritys

Instagram @Susannafin