Tahtoisin kaiken. Nyt heti.

Haluaisin että...

...koti olisi aina järjestyksessä ja siisti. Että illalla kun saan lapset nukkumaan, voisin istahtaa kynttilänvalossa sohvalle viinilasin kanssa ja silti tehdä aamupalaa siistissä keittiössä.

...kaikilla tavaroilla olisi paikkansa. Silti olen tolkuttoman huono laittamaan tavaroita paikoilleen käytön jälkeen. Tiedän kyllä aina missä kaikki on.

...kirjanpidon kanssa ei aina tulisi kiire. Vaikka käytän konetta päivittäin, on mulle ihan vierasta kirjoittaa käteistulot/menot suoraan taulukkoon, sen sijaan rustailen niitä kalenteriin ja ongin sieltä sitten kuunvaihteessa.

...joka päivä syödään terveellistä vähähiilarista ruokaa, mutten kuitenkaan tahtoisi seistä keittiössä yhtään ylimääräistä sekuntia. Oikeastaan kyllä tykkään ruuanlaitosta. Mut miksi pitää syödä viis kertaa päivässä? Kuka hitto sen on keksinyt?...pyykit ei kasautuisi sekä likaisten että puhtaiden pyykkien vuoriksi noin kerran viikossa. Joko pesen tai viikkaan, molemmat ei vaan luonnistu. Tässä olen kyllä ollut aina surkea. Varmasti joku lapsuuden trauma?

...kulkea julkisesti aina tukka laitettuna ja mielellään oman firman vaatteissa. Todellisuudessa singahtelen koti-koulu-kauppa -akselia lenkkareissa, useimpina päivinä iltapäivään mennessä olen saanut silmät maalattua naamaan, mutten suinkaan aina. Ja mun oman-firman-takki on edelleen kasa kangasta ja kaavapaperia :D (suutarin lapsen kengät you know)

Haluan tehdä lyhyttä työpäivää ja tienata tuhottomasti. Onnekseni mun "tuhottomasti" on aika vähän, vähemmän kuin keskivertosuomalaisen palkka.

Haluan joka ikinen päivä ommella, muutakin kuin töitä, tehdä läksyt pojan kanssa, leikkiä tytön kanssa Bratzeilla, rakentaa legolinnoja, käydä kävelyllä, katsoa telkkaria, surffailla ihanissa blogeissa, puhua Ihanan kanssa puhelimessa, suunnitella, haaveilla, oleilla, ottaa rennosti.

Sen lisäksi pesen kaksi koneellista pyykkiä (jotka pitäisi myös viikata), siivoan keittiön kaksi kertaa, imuroin (kyllä, joka päivä), järjestelen, täyttelen koululle kaikenmaailman papereita, organisoin, suunnittelen ruokalistoja ja budjetteja, käyn kävellen kaupassa, laitan seuraavan päivän vaatteita, hallitsen kaaosta......

Onko se nyt sitten ihme jos tuntuu ettei ehdi kaikkea?

Downshiftauksessa on puolensa. Myös negatiiviset.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 

Yritys

Instagram @Susannafin